*Nettavisen* Nyheter.

Selger utroskaptstester på nettet

DNA-profilen til nær 10.000 domfelte er nå registrert.

DNA-profilen til nær 10.000 domfelte er nå registrert. Foto: Thomas Bjørnflaten/SCANPIX

En Tromsø-mannen tilbyr nordmenn utroskapstester via internett. Testen består av gjør-det-selv utstyr som kan påvise sædflekker samt DNA-tester utført i USA.

12.05.05 02:16

Sverre Hugo Rokstad rir igjen. Tromsø-mannen som skapte overskrifter med å selge DNA-prøver til Hvermansen - blant annet besteforeldre som ville sjekke barnebarna med tanke på arveoppgjør - har nå lansert et nytt produkt for nordmenn som ikke stoler på sine nærmeste - en såkalt utroskapstester. Metodene er de samme som politiet bruker når de sikrer bevis i kriminalsaker.

- Jeg er bare en fredsmegler, sier Rokstad til Aftenposten.

- Til hjemmebruk
TV 2 Nettavisen har kikket nærmere på hjemmesidene til Rokstads firma DNA-test Norge , der de reklamerer for «utroskapstester til hjemmebruk».

«På lik linje med å tvile på et farskap, blir også mistanken om utroskap i samlivet vanskelig å leve videre med. Har man først fått en mistanke om utroskap, vil dette skape uro og lite harmoni i forholdet, inntil man får bekreftet/avkreftet dette», skriver Rokstads på sine hjemmesider.

Den ene av testmetodene som selges er en enkel, men ikke helt sikker ph-test som påviser ph-verdien til et enzym som hovedsaklig finnes i sæd. Den andre er en mer omstendelig, men ifølge Rokstad sikker test, en såkalt PSA-test, som skal kunne bekrefte at det dreier seg om sæd.

Sender DNA-spor til USA
Vil du gå enda lengre og med sikkerhet få slått fast hvem som har etterlatt eventuelle sædflekker, står Rokstad parat også der og tilbyr deg å teste og identifisere biologisk materiale ved amerikanske laboratorier.

- Selger godt
- Jeg begynte å selge utroskapstesten for halvannet år siden, og må si at den har slått veldig godt an. Særlig rundt julebordssesongen og etter feriene, er salget bra, sier Rokstad til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.