RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selvmord blant tsunami-ofre

Sist oppdatert:
Tre av nordmennene som overlevde flodbølgekatastrofe har begått selvmord.

Det fremkommer i en undersøkelse NRK har gjort blant nordmenn som var i områdene i Asia som ble rammet av flodbølgen for snart et år siden.

NRK har vært i kontakt med omkring 70 nordmenn som overlevde flodbølgen. Halvparten av dem oppgir at de sliter med fysiske eller psykiske problemer. Flere har store søvnproblemer og er sykemeldte. I motsetning til dem som mistet sine nærmeste i katatstrofen, føler flere av dem som overlevde seg nærmest glemt.

En av de overlevende, Espen Magnus, forteller til NRK at han har hatt søvnproblemer helt siden den traumatiske opplevelsen.

- Jeg våkner opp med kramper i ryggen, kramper i magen, og da er det sånn at ingenting hjelper. Ikke sovemedisin, det er ingen ting som tar vekk dette, sier han.

Leder for støttegruppen for pårørende etter tsunamien, Christopher Wernersen, er glad for å få tallmaterialet som viser hvor omfattende problemet er.

- Det er bra nå at vi får det frem i lyset slik det blir mer legitimt å ha disse problemene. Det vi vil gjøre er å gjøre oss selv mer tilgjengelige og forsøke å komme i kontakt med de som sliter mest, sier Wernersen til Kanal 24.

Han understreker at støttegruppen er mest bekymret for dem som ikke selv makter å ta kontakt med omverdenen.

Hør hele lydklippet fra Kanal 24 her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere