RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selvmordskandidater utskrevet

Selvmordskandidater er utskrevet fra akuttpsykiatrisk avdeling ved Ahus før de er ferdig behandlet. Dette skyldes lange køer.

Overlege Asbjørn Restan ved Akuttpsykiatrisk avdeling på Akershus Universitetssykehus (Ahus) har skrevet et kritisk brev til Helsetilsynet i Oslo og Akershus, skriver Romerikes Blad.

- Det er kommet til den absolutte nedre grense for hva jeg kan karakterisere som forsvarlig virksomhet, skriver Restan i brevet.

Restan skriver i brevet at to pasienter som var innlagt for suicidale problemer ble skrevet ut for tidlig grunnet stor pasientpågang.

Akuttpsykiatrisk avdeling kan ikke avvise pasienter, noe som har ført til et overbelegg på 30 til 50 prosent på akuttpsykiatrisk avdeling. Restan forteller at den langvarige belastningen har ført til at han er i ferd med å bli mentalt utslitt. Helsetilsynet og Arbeidstilsynet er nå involvert i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere