RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selvutnevnt sexolog politi-etterforskes

Sist oppdatert:
I lengre tid har mannen (54) utgitt seg for å være lege og sexolog uten å ha papirene i orden. Nå har politiet grepet inn.

Mannen jobber på et senter på Åssiden i Drammen. Ifølge VG startet han nylig praksis som lege, uten å være godkjent.

Mannen er anmeldt av Statens helsetilsyn for praksisen.

- Han har ingen autorisasjon som lege. Da kan han ifølge norsk lov ikke jobbe som lege, sier direktør Per Haugum ved Statens autorisasjonskontor for helsepersonell til VG.

Til VG hevder den falske legen at han ikke er kjent med at legetittelen er beskyttet her til lands. 54-åringen har imidlertid søkt om autorisasjon som turnuslege.

- Vi har nettopp mottatt saken, og vi vil starte etterforskning så raskt som mulig, sier politiadvokat John Bjøraas i Nord-Trøndelag politidistrikt til VG.

Mannen skal ha utdannelse både fra Norge og Sverige, og gjennomførte rundt årtusenskiftet deler av den obligatoriske 18 måneder lange turnustjenesten her i landet. Problemet skal være at turnusperioden ble avbrutt i april 2002.

Underdirektør Jostein Vist i Statens helsetilsyn bekrefter overfor VG at legen fikk sin lisens som turnuslege suspendert i april 2002, men vil ikke kommentere årsakene til at mannen ble suspendert som legekandidat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere