RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Kjos, Norwegian Air Shuttle
Bjørn Kjos, Norwegian Air Shuttle Foto: Roald, Berit (Scanpix)

Sender flere rundt i tommere fly

Sist oppdatert:
Bjørn Kjos har fått nye fly på vingene.

Passasjerveksten fortsatte for Norwegian i august måned. Nærmere 1,3 millioner passasjerer fløy med selskapet, noe som er en økning på 280.000, eller 28 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.

- Norwegian økte antallet avganger i august med over 2.000 sammenlignet med samme måned i fjor. De aller fleste av disse flyvningene ble fløyet med nye og større fly. Vi er derfor svært godt fornøyd med at den store passasjerveksten fortsetter, noe som antyder at både mer erfarne og nye Norwegian-kunder er godt tilfreds med både produktet og den stadig voksende ruteporteføljen vi kan tilby, skriver administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian i en melding.

På den negative siden så viser imidlertid tallene fra august, at økt antall fly gjør det vanskeligere å fylle flyene. Den såkalte kabinfaktoren var på 79 prosent i august, noe som var en nedgang på to prosentpoeng sammenlignet med samme måned i fjor.

Siden august i fjor har Norwegian fått inn 11 nye fly av typen Boeing 737-800 med større kapasitet og betydelig lavere kostnad per sete. Norwegian har iverksatt et omfattende flåtefornyelsesprogram som innebærer at selskapet vil ha en enhetlig flåte med 63 mer miljøvennlige Boeing 737-800 innen to år. Det innebærer at selskapets flåte vil være blant de nyeste og mest kostnadseffektive innen kommersiell luftfart på verdensbasis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere