*Nettavisen* Nyheter.

Sender kriseteam til Thailand

Kriseteam fra Europeiske Reiseforsikring er på vei til Thailand for å hjelpe skandinavere. - Mange nordmenn har fått psykiske problemer av katastrofen og vi kan ikke se bort fra skader, sier selskapet.

26.12.04 19:05

Det er rundt 3000 nordmenn i Thailand, som er blant de mest populære reisemålene for nordmenn.

- Teamet består av to psykiatere, to psykiatriske sykepleiere og to tekniske tilretteleggere. De lander i Bangkok klokken 15.15 lokal tid mandag (09.15 norsk tid) og vil reise videre derfra, sier informasjonssjef Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske til TV 2 Nettavisen.

- Det aller viktigste for oss nå er å yte bistand til nordmenn på stedet. Flere har fått psykiske problemer på grunn av katastrofen og vi har personerskader også blant nordmennene.

- Vi regner med at mange trenger å bli evakuert til tryggere steder. Mange har nok også mistet sin bagasje og trenger å få erstattet nødvendige ting.

Foreløpig ser det ut til at det er størst behov rundt Phuket, men den endelige avgjørelsen på hvor teamet reiser blir tatt i Bangkok. Europeiske har også fått inn meldinger om nordmenn som er i områder der flodbølgen har skyldt over hele øyer og hvor det ikke er noe igjen.

Til pårørende i Norge sier Vennesland at man må ha litt is i magen hvis man ikke kommer i kontakt med sine kjære i katastrofeområdet. Infrastrukturen er ødelagt mange steder og mange kan også ha mistet sine telefoner i flodbølgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.