Gå til sidens hovedinnhold

Sender svindelregningen til noen andre

Nordea regner med å få tilbake alle millionene.

Det er to uker siden NA24 avslørte den gigantiske storsvindelen hos Nordea.

NA24 avslørte i forrige uke at en mann og en kvinne gikk inn i Nordeas filial på Tveita i Oslo. Her fikk de en nå varetektsfengslet kasserer i banken til å overføre 89 millioner kroner over på en konto, som senere ble tappet for 60 millioner kroner.

Les mer: Stakk av med 60 millioner

Den antatte hovedmannen i saken er kristiansunderen Lars-Erik Martinsen.

På konto i utlandet
Pengene skal Martinsen ha overført til utlandet, der konti til et bygningsselskap i Dubai skal ha vært benyttet. Pengene er altså ennå ikke kommet til rette.

Likevel har Nordea satt inn pengene som ble tappet på den rike enkens konto. Enken er ikke lenger en del av saken, og vil heller ikke knyttes til den.

Thomas Sevang, informasjonssjef i Nordea, sier til NA24 at de er forsikret mot bedrageri.

Dermed regner banken med at de vil få tilbake pengene, i en av Norges historiens største bedragerisaker, fra forsikringsselskapet.

- Nordea er forsikret mot denne typen ting, forsikret mot bedrageri, sier Sevang, som ikke vet om banken har startet dialogen om forsikringsoppgjøret. Han vil ikke ut med hvilke forsikringsselskaper som vil ta regningen.

Kan overføre millionsummer
I saken om den gigantisk Nordea-svindelen er det flere som har stilt spørsmålstegn ved, hvordan en kasserer i filialen på Tveita kan overføre 89 millioner kroner.

Sevang sier at de som sitter i kassen i Nordea har vidtrekkende fullmakter.

Det er altså ingen hindring for en kasserer å overføre et så stort pengebeløp fra en konto til en annen, hvis vedkommende legitimerer seg.

- De som sitter som kundekontakter må jo ha adgang til kundesystemet. Men en viktig ting her er at alt en bankansatt gjør er sporbart, sier Sevang til NA24.

Kvinnen etterlyst
Politiet har gått ut med en etterlysning med bilde av kvinnen som er sentral i saken.

- De siste dagene har vi gjentatte ganger sagt i media at vi akter å etterlyse kvinnen dersom hun ikke meldte seg frivillig. Nå har vi besluttet å gå ut med videobildene, sa politiinspektør Gro Smogeli i Finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt til NA24 fredag.

- Dette er definitivt ikke lavprofilfolk, sa en kilde, som kjenner Martinsen fra hans oppvekst i Kristiansund, til NA24.

Les mer: Hvem er denne kvinnen?

Under kan du se videoen av kvinnen som etterlyses. Oslo politidistrikt ber om at tips eller opplysninger om kvinnen meldes til telefon 22 66 99 66

HTML EMBED
Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken