RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sender vannprøver til Stockholm

Sist oppdatert:
Bergen kommune har nå sendt vannprøver til Stockholm i jakten på årsaken til drikkevannsproblemene som har gjort hundrevis syke i byen.

- Vann- og avløpsetaten har nå sendt vannprøver til Stockholm, som har kapasitet nok til å analysere prøvene i forhold til det behovet Bergen har i disse dager. I alt sju vannprøver er sendt, og svarene ventes å foreligge førstkommende fredag, opplyser Bergen kommune i en pressemelding.

Mandag ble 46 nye tilfeller av Giardia-smitte registrert.

- Mattilsynet fortsetter for fullt sine intervjuer for å kartlegge hvor de bor, hvor de jobber, hvor de ferdes etc. Samtidig settes det i gang tilsvarende intervjuer av friske personer, for å etablere en kontrollgruppe som kanskje kan gi svar på om en har ulik atferd, vært ulike steder eller liknende, i forhold til den syke gruppen, heter det i pressemeldingen.

Vann- og avløpsetaten arbeider blant annet i Knatten-området, der en sjekker kloakkforholdene og forbereder for rask rehabilitering av kloakkledningene. Etaten sjekker også alle kilder for kloakksig og andre muligheter for forurensing i nedbørsfeltet til Svartediket.

- Kokepåbudet opprettholdes inntil videre. Smittevernseksjonen følger kurven for nye sykdomstilfeller nøye, skriver Bergen kommune.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere