Sendt hjem av legevakt med smerter i brystet - ble operert tre dager senere for hjerteinfarkt

Fikk ikke rett hjelp: Legevakta sendte Kent Øystein Fragell hjem, selv om han var nær et hjerteinfarkt. Her er han på sykehuset sammen med forloveden Anette Vestli Håkonsen.

Fikk ikke rett hjelp: Legevakta sendte Kent Øystein Fragell hjem, selv om han var nær et hjerteinfarkt. Her er han på sykehuset sammen med forloveden Anette Vestli Håkonsen. Foto: Dan Hagen

Kent Øystein Fragell hadde smerter, men ble sendt hjem av legevakta. Beskjed: Ingen fare. Tre dager seinere var han operert for hjerteinfarkt. – Skremmende, sier han.

(Telemarksavisa): TA møtte ham på hjerteavdelingen ved Sykehuset Telemark torsdag, der han hadde oppholdt seg siden operasjonen som fant sted mandag. Hos legevakta i Porsgrunn var han fredag i forrige uke.

– Jeg merket først at det var noe galt med meg tirsdag i forrige uke, det økte på, og fredag tok jeg turen til legevakta med ubehag i brystet, vondt i armen og høyt blodtrykk. Legen undersøkte meg der, og det ble tatt en EKG-prøve. Men legen fokuserte på opptaket av blodsukker og sendte meg hjem, forteller Kent Øystein Fragell som har diabetes 1.

Han er 33 år og bosatt i Porsgrunn.

Blokkerte årer

Mandag gikk turen til fastlegen, og han kalte på en ambulanse som fikk kjørt Kent Øystein direkte til sykehuset i Arendal.

Han ble operert med det samme han ankom. To hovedårer i hjerte var blokkert.

Risikerte å dø

Forloveden, Anette Vestli Håkonsen, opplevde det hele på nært hold og sier:

– Vi fikk beskjed om at hadde ikke Kent Øystein blitt operert, kunne han ha blitt funnet bevisstløs et eller annet sted. Det er skremmende. Han kunne jo risikert å dø. Og vi sa til legen på legevakta at det høye blodtrykket indikerte noe veldig alvorlig. Men legen var sikker i sin sak på at det var det ikke.

– Kjenner du legen på legevakta?

– Nei, jeg vet ikke hvem det var. Vi har fått beskjed om at vi har anledning til å klage, og den retten vil vi benytte oss av.

Kent Øystein regnet med at han ble utskrevet noen timer etter at TAs utsendte hadde vært på besøk.

– Har du råd til andre etter dette?

– Lytt til kroppen din og ikke gi deg hvis du føler at noe alvorlig. Og jeg vil gjerne rette en takk til ambulanseteamet, Frederik og Morten, som fraktet meg til Arendal; sykehuset i Arendal gjorde også en formidabel innsats for å redde meg.

– Venter på en henvendelse

Det uttaler avdelingsleder ved legevakta i Porsgrunn, Birgitte Lindgren.

– Har det skjedd feil i denne saken etter din vurdering?

– Det kan jeg ikke si, vi tar dette videre når henvendelsen kommer til oss. Vi har apparat og rutiner til å takle dette.

– Er det vanskelig for deg å være konkret i slike tilfeller?

– Jeg har ingen ytterligere kommentarer til dette.

– Ingen kommentar

– Har dere mange slik episoder hos legevakta i Porsgrunn?

– Jeg har ingen kommentar til det.

Porsgrunn kommune opplyser, via sine nettsider,at det er kommunen som «skal sørge for nødvendig helsehjelp til alle som bor og oppholder seg i kommunen», inkludert øyeblikkelig hjelp.

Les flere nyheter på ta.no her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.