RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sendte feil vitne

Sist oppdatert:
BERGEN (TV 2 Nettavisen): Den tyske klasseselskapet Germanischer Lloyd fikk sjøfartsinspektør Finn Paulsrud til å gå i taket under sjøforklaringen i Bergen i dag. Han krevde nye vitner fra Tyskland - og fikk viljen sin.

Da det viste seg at vitnet fra Tyskland ikke visste noe om stabiliteten på ”Rocknes”, utbrøt sjøfartsinspektør Finn Paulsrud: - Kan du ringe den øverste sjefen i Germanisher Lloyd og be ham straks sette seg på flyet slik at han kan forklare seg her i morgen klokken ni?

Til TV 2 sier Paulsrud:

- Vi må få de rette personene fra GL. Han som var her kan ikke noe om stabilitet og da får vi ikke de svarene vi vil ha. Rocknes har kantret på sekunder og vi må finne ut hvorfor, sier en tydelig oppgitt Paulsrud.

Nytt vitne på vei
Bare en halvtime etter at representantene fra Germanisher Lloyd fikk den krasse kritikken fra sjøfartsinspektør Paulsrud, ba Norbert G. Erles om ordet i Sjøforklaringen.

Erles kunne etter aktiv bruk av mobiltelefonen love at de to som har vært ansvarlige for stabilitetsbergeningene for Rocknes kommer til Bergen. De to setter seg på første fly og forklarer seg for retten i morgen tidlig.

Dermed er det klart at Sjøforklaringen etter Roknesforliset, som skulle vare to dager, vil gå inn i sin femte dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere