RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sendte helvetes-brev til dommer

Sist oppdatert:
«Helvete vil nå bryte løs», skrev 36-åringen til tingrettsdommeren. Det kostet ham 120 dager i fengsel. Les brevet her.

Det var i forbindelse med at bergenseren anla et sivilt søksmål mot Handelsbanken i Oslo tingrett at mannen truet den kvinnelige tingrettsdommeren.

En dommerfullmektig bestemte seg for å overføre saken til Bergen tingrett, noe som fikk mannen til å se rødt.

Kort tid etter at saken ble overført til Bergen, sendte han et anonymt brev både til dommerfullmektigen, samt til hennes sjef, en kvinnelig tingrettsdommer ved Oslo tingrett.

I brevet stod det:

«Helvete vil nå bryte løs, og du ville ønske deg helt andre steder enn å bo i Norge. Hva det vil si at helvete bryter løs, vil du merke om kort tid. Du må brenne i helvete og ha en avkrok for deg selv i helvete og ikke plage andre. Når du lager helvete for andre skal du stilles til ansvar for dette og selv få oppleve hva det innebærer å gjennomgå ett Helvete.»

Kort tid etter ble saken politianmeldt, og mistanken rettet seg etter hvert mot mannen.

Politiet fant bevis i saken da de undersølte en pc som mannen hadde lånt av en venn.

Der fant politiet det anonyme brevet som mannen hadde sendt hjem til de to kvinnene i mars 2004.

I Bergen tingrett i oktober i fjor ble mannen dømt til 90 dagers fengsel for trusler fremsatt mot aktører i rettsvesenet. Nå har Gulating lagmannsrett skjerpet straffen til 120 dagers fengsel.

- Lagmannsretten ser brevenes innhold som graverende. Innholdet har klar karakter av en alvorlig trussel, heter det i dommen.

Mannen er tidligere dømt for trusler. I 2004 truet han en ansatt i Handelsbanken med å «leie inn folk til å skamslå deg eller hva som skal til for at du sender det jeg har en rett og plikt til å få ut.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere