RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seniorsmugler fikk strafferabatt

Pensjonisten (72) hadde seilbåten full av sprit, øl og tobakk, men fikk lav straff grunnet politisommel.

(iBergen.no) : Den eldre mannen feiret midtsommer med å frakte 46,75 liter brennevin, 24 liter øl, 20,5 kilo tobakk og en flaske vin fra Shetland til Bergen. Han meldte ikke sin ankomst til Tollvesenet, men ble tatt på fersken av tollerne på havnen.

Mannen tilsto allerede i første politiavhør 7. juli, og gikk med på at saken mot ham skulle føres som såkalt tilståelsessak. Samme dag ble også en annen mistenkt i saken avhørt.

Likevel klarte ikke politiet å utferdige formell siktelse før 21. april i år, nesten ni måneder etter forholdet fant sted. På toppen av det hele ble saken sendt til feil tingrett, før den til slutt endte opp i Bergen tingrett.

Der gjentok 72-åringen sin tilståelse, og aktor la ned påstand om 36 dagers ubetinget fengsel, noe som blant annet ble begrunnet at pensjonisten er dømt for liknende forhold tidligere, og at denne forbrytelsen skjedde i prøvetiden etter forrige dom.

Men tingrettsdommer Gunnar Torkildsen mente at mannen hadde måtte vente altfor lenge med å få gjøre opp for seg, og gjorde 20 dager av fengselsstraffen betinget av hensyn til sakens sendrektighet. 72-åringen vedtok dommen på stedet.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere