RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sensorer raser mot Vegvesenet

Sist oppdatert:
Førerprøvene i Bergen må stadig endres på grunn av all gravingen i sentrum. Sensorene fortviler.

(iBergen.no): Trafikkstasjonen i Bergen, som er en avdeling under Statens Vegvesen, bruker hundretusener av kroner på å legge om ruten på praktiske førerprøver. Gravingen som aldri ser ut til ende vil ta koster dyrt og er lite populær.

- Gravearbeidet i sentrum gir oss masse merarbeid. På grunn av at kjøremønsteret til stadighet forandres må vi ordne nye ruter for den praktiske førerprøven. Dette er et omfattende arbeid som innebærer planlegging, tegning av nye ruter og så må vi kvalitetssikre rutene. Sikkerheten er viktig og alle sensorene går gjennom disse rutene, forteller Jarle Trettenes til iBergen.no. han er fagansvarlig for førerprøven ved trafikkstasjonen Bergen.

Til arbeidet med å lage de nye rutene brukes det to eller tre personer, de totalt utgiftene kommer på rundt et par hundre tusen kroner, anslår Trettenes, som understreker at han ikke kan bekrefte tallene hundre prosent.

Til sammen har trafikkstasjonen 16 ulike ruter til førerprøven. Hvert år legger de om tre eller fire av dem. Som resultat av gravearbeidet i sentrum har de vært nødt til å legge om opp til ti ruter i hvert av de to siste årene.

- Det er alltid irriterende med gravearbeid og det går mange ressurser på dette. Selv om det bare er midlertidig er det midlertidige så lenge. Årlig legger vi om rundt tre eller fire av rutene, men de to siste årene har det vært mellom fem og ti omlegginger. Vi får håpe det blir fint når det er ferdig, avslutter Trettenes.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere