RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Senterpartiet stuper på fersk måling


I meningsmålingen som er utført for Dagens Næringsliv, faller Senterpartiet til 11,3 prosent. Det er fortsatt nesten en dobling fra valget i 2013, men altså nok en nedtur.
I meningsmålingen som er utført for Dagens Næringsliv, faller Senterpartiet til 11,3 prosent. Det er fortsatt nesten en dobling fra valget i 2013, men altså nok en nedtur. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Etter stor fremgang over lengre tid faller nå Sp med 4 prosentpoeng på en ny meningsmåling. Det er den tredje landsdekkende målingen på rad med tilbakegang.

I meningsmålingen som er utført for Dagens Næringsliv, faller Senterpartiet til 11,3 prosent. Det er fortsatt nesten en dobling fra valget i 2013, men altså nok en nedtur. Sp har tidligere nærmet seg Frp på partimålinger.

Gunnar Stavrum: Luften går ut av Senterpartiet

Tallene vekker imidlertid ikke nevneverdig bekymring hos partileder Trygve Slagsvold Vedum.

– Enkeltmålinger går opp og ned. Men gjennomsnittet av målingene for juni gir Sp 12 prosent. Det er det høyeste siden EU-kampen i 1993, sier han.

Ap faller

I januar vakte det stor oppsikt da Sp fikk 9,3 prosent på en meningsmåling.

Valgforsker Bernt Aardal mener det skal mye til for at Sp ikke gjør et godt valg i år. Han peker også på at oppslutningen om Sp har spriket veldig mellom de ulike meningsmålingene i lengre tid.

Les også: Partistrateger tror Sp vil gjøre et suksessvalg

Også Arbeiderpartiet faller på målingen, riktignok kun med 0,6 prosentpoeng til 30,3 prosent. Alle de andre partiene på denne målingen går fram, og SV holder seg fortsatt så vidt over sperregrensen med 4,3 prosents oppslutning, uendret fra den forrige målingen utført for DN av Sentio.

Regjeringspartiene frem

Høyre ligger omtrent på stedet hvil med en framgang på marginale 0,1 prosentpoeng og har en oppslutning på 24,2 prosent. Regjeringskollega Frp går fram med 0,6 prosentpoeng til 11,6 prosent.

Samarbeidspartiene til regjeringen går begge fram. KrF med 1 prosentpoeng til 4,8 prosent, mens Venstre fremdeles ligger under sperregrensen med 3,9 prosents oppslutning og 0,4 prosentpoengs framgang.

Miljøpartiet De Grønne får også 3,9 prosents oppslutning, fram 0,8 prosent og så vidt under sperregrensen, mens Rødt går fram med 0,5 prosentpoeng til 3,3 prosent.

Har du sett denne populære videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere