*Nettavisen* Nyheter.

Separasjonen kan ha vært falsk

Foto: Jørgen Berge/TV 2 Nettavisen

Avdøde Rahila Iqbals ektemann mener konas familie forfalsket separasjonspapirene, og at det peker i retning æresdrap.

04.06.05 18:31

Ektemannen Ahmad (21) mener dette er nok et bevis som peker i retning av æresdrap.

Norsk politi avventer nå tilbakemelding fra pakistansk politi om hva Rahila Iqbal (20) døde av.

– Denne påstanden er vi gjort kjent med. Avhengig av utviklingen i saken, kan det bli naturlig å undersøke den nærmere. Men viser det seg at dette var en trafikkulykke, er det ikke like relevant sier politiinspektør Terje Kristiansen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Ble drept
Tidligere denne uken ble den norsk-pakistanske jenta funnet død i en bil i Pakistan. Nå jobber det pakistanske politiet med å avklare om Iqbal døde i en ordinær trafikkulykke, eller om hun ble drept.

Ektemannen Ahmad er overbevist om at hans kone ble drept. Årsaken er at de to tilhører forskjellige muslimske trosretninger, og giftet seg uten tillatelse fra hennes familie.

Før reisen til Pakistan, flyttet den 20 år gamle jenta tilbake til familien og ble formelt separert. Ifølge Ahmad skjedde det under tvang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fortalte om underskriften
Til Dagbladet sier Ahmad at han aldri har underskrevet på separasjonspapirene. Til ANB sier han at heller ikke kona har gjort det.

- Rahila selv fortalte at faren hadde skrevet under separasjonspapirene. Dette er dokumentforfalskning, sier Ahmads talsmann Mikael Lindstrøm nyhetsbyrået.

Politiet etterforsker nå saken med henblikk på at de står overfor et drap. Norsk politi avhører nå jentas omgangskrets, og forsøker å få en oversikt over hvor de forskjellige medlemmene av familien var da drapet skjedde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.