RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser mer vold i hverdagen

Sist oppdatert:
Flere ganger ukentlig spiller mer enn halvparten av guttene i niende klasse voldelige dataspill. - Som å helle bensin på bålet for dem som er spesielt utsatt, mener ekspert.

Ifølge en undersøkelse MMI har gjennomført for Dagbladet, sier 39 prosent av guttene på denne alderen at de ser voldelige filmer flere ganger i uka.

Halvparten så mange jenter gir tilsvarende svar. Bare 3 prosent av niendeklassingene oppgir at de aldri ser voldelige filmer.

Forskjellene mellom jenter og gutter er store, i forhold til dataspill. Mens seks prosent av jentene sier de spiller voldelige spill flere ganger i uka, sier halvparten av jentene at de aldri spiller slike spill.

- Jeg har ikke truffet noen som er blitt voldelige av film og spill, men for dem som er sårbare for vold og aggresjon er det som å helle bensin på bålet, kommenterer psykolog og voldsterapeut Bjørn Otto Meyer overfor Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere