*Nettavisen* Nyheter.

Sersjant befølte aspirant

Foto: (Foto: Forsvarets mediesenter)

Et befal er siktet for å ha befølt flere kvinnelige befalsaspiranter på Kjevik flystasjon. Befalet har innrømmet forholdet, ifølge politiet.

07.08.06 13:32

Natt til søndag ble flere kvinnelige befalsaspiranter befølt på rommet hvor de lå og sov. Politiet i Agder politidistrikt bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at et mannlig befal er siktet for overgrep.

- Et mannlig befal med tilknytting til Kjevik flystasjon er siktet i saken. Mannen er avhørt av politiet og har erkjent forholdet, sier jourhavende jurist Robert Hovland til TV 2 Nettavisen.

- Impulshandling
Siktede er ifølge politiet et lavere befal.

- Ting tyder på at dette var en impulshandling. Det skal ha vært noe alkohol med i bildet, men politiet har ikke sikret seg noe blodprøve, sier Hovland.

Politiet i Agder har avhørt noen av de kvinnelige befalsaspirantene, men ikke alle.

Mannen risikerer ett års fengsel, og det blir nå opp til påtalemyndighetene hva som skjer videre i saken.

- Dette er en handling vi ser svært alvorlig på, og slik oppførsel er overhodet ikke akseptabelt, sier obertsløytnant Jonny Aateigen, som er sjef for befalsopptaket ved Kjevik flystasjon, til TV 2 Nettavisen.

Ikke avskjediget
Det siktede befalet vil ikke lenger være involvert i opptaket til befalsaspirantene, men er foreløpig ikke avskjediget.

- Hans nærmeste sjef vil ta stilling til dette, men normalt vil en slik hendelse føre til avskjed fra Forsvaret, sier oberstløytnanten.

Ledelsen ved flystasjonen fikk vite om hendelsen natt til søndag. En av jentene varslet en inspiserende korporal om hva som hadde skjedd.

- Saken var så alvorlig at vi gikk rett til politiet, sier Aateigen.

Jentene får nå oppfølging lokalt på Kjevik.

Får oppfølging
- Jeg hadde samling med aspirantene søndag ettermiddag, og jeg informerte om at de har mulighet for profesjonell oppfølging, sier Aateigen.

Etter forholdene skal det stå bra til med de involverte jentene som er innstilte på å fortsette opptaket.

Det var en sammenkomst med grilling og ølservering på basen lørdag, men det er ikke kjent om den siktede var tilstede der.

- Tilbakemeldingene jeg har fått etterpå sier at dette var en rolig tilstelning med familie tilstede, sier oberstløytnanten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.