Det opplyser Agder politidistrikt lørdag ettermiddag. Mannen ble erklært død på sykehuset i Arendal. Ulykken skjedde lørdag morgen.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 08.57.

Politiet har opplyst at 22-åringen ble skadd av en eksplosjon i en grill. I tillegg til den omkomne ble to andre ansatte sendt til legevakt med lettere skader.

- Etterforskerne har avsluttet sitt arbeid på stedet, men vi kan ikke si noe mer om detaljene rundt hva som har skjedd før etter helgen, sier operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt til NTB.

- Hørte et drønn

- Vi så ikke hva som skjedde, men hørte et digert drønn og trodde først det var testing av kanonskudd i sjørøverparken. Etter en stund så vi legehelikopteret og hørte at det hadde vært en ulykke, sier en 47 år gammel mann fra Rogaland til Nettavisen. Mannen var i parken med familien da ulykken skjedde og hadde akkurat kommet innenfor porten.

Ulykken skjedde før ordinær åpningstid i parken, men en del publikummere hadde spesialbilletter for å slippe inn tidligere.

Skulle gjøre klar grillsted

Ifølge administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot, oppsto ulykken sannsynligvis i forbindelse med oppstart av et grillsted. Eksplosjonen fant sted ved inngangen til Kaptein Sabeltanns Verden – sjørøverlandsbyen i Dyreparken.

– Det er med stor sorg og tristhet at vi har mottatt melding om at vår sesongansatte er død. Våre tanker går til pårørende og ansatte som har vært involvert i hendelsen, sier Aamot til NTB lørdag ettermiddag.

– Blir ivaretatt

Aamot sier de involverte blir ivaretatt og får profesjonell hjelp.

– Vi har redusert dagens skuespilleropptredener. Det går stillferdig for seg. Vi regner med at alt skal gå som normalt fra og med søndag, sier Aamot.

Beredskapsgruppen i Dyreparken ble samlet lørdag formiddag, og de pårørende er varslet. Politiet fikk melding om ulykken klokken 08.57.

Planen var å sende den hardt skadde 22-åringen til Ullevål sykehus i Oslo for behandling, men mannen ble altså erklært død på sykehuset i Arendal.