RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Setesdal-hotell i brann

Sist oppdatert:
Ingen personer kom til skade i brannen på Sølvgarden hotell og feriesenter i Setesdalen tirsdag.

- Dette er tragisk, men kunne vært verre. Ingen kom til skade, og den nye delen av hotellet er ikke rammet, sier en fortvilet hotelleier, Trygve Rysstad, til avisa Setesdølen etter brannen.

Den gamle hovedbygningen på Sølvgarden hotell og feriesenter i Setesdalen i Aust-Agder sto tirsdag morgen i brann. Ingen personer er skadet, men det meldes om store materielle skader. Lokalt brannvesen og frivillige klarte å hindre brannen i å spre seg til den nye hotelldelen.

- Det nye hotellet er knapt nok åpnet, men det er den gamle delen på hotellet som brenner. Der er det også sølvsmie og en samling sølvsmedgjenstander, sier redaktør Sigurd Haugsgjerd i avisa Setesdølen til Nettavisen.

Ifølge Fædrelandsvennen på nett, fvn.no , startet brannen i en flisovn på utsiden av bygget. Det var en strøbil som oppdaget brannen og varslet brannvesenet klokka 05.54.

- Det brenner fortsatt. Ingen personer er skadet, opplyser operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til Nettavisen like før klokka 8 tirsdag morgen.

- Etter de opplysningene jeg har fått fra politiet, er det store materielle skader på bygget, men brannvesenet - sammen med frivillige - har klart å hindre spredning, sier informasjonsansvarlig Jorunn Tveiten i Valle kommune til Nettavisen.

Den gamle hovedbygningen benyttes som bolig for familien som driver overnattingsstedet. De ble evakuert da brannen brøt ut.

Det nye hovedbygget huser hotell og restaurant og er utsmykket med antikviteter og sølvsmedkunst. Eieren er sølvsmed i tredje generasjon, skriver fvn.no.

- Det var folk i bygget da brannen startet, sier overbefal for brannmannskapene på Rysstad, Olav Neset til Fædrelandsvennen på nett, fvn.no.

Riksvei 9 var sperret av forbi stedet mens slukningsarbeidet pågikk.


Vis større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere