RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En tankbil med rundt 16.000 liter bensin kjørte i en fjellvegg i Skatestraumtunnelen i Bremanger og eksploderte onsdag formiddag Nå er det satt inn ferge etter hendelsen.
En tankbil med rundt 16.000 liter bensin kjørte i en fjellvegg i Skatestraumtunnelen i Bremanger og eksploderte onsdag formiddag Nå er det satt inn ferge etter hendelsen. Foto: Daniel Restad (NTB scanpix)

Setter inn ferge etter tunnelbrannen i Bremanger

Ferge er klar i sambandet Smørehamn og Kjelkenes i Bremanger i Sogn og Fjordane fra mandag. Den erstatter Skatestraumtunnelen, som etter den kraftige tunnelbrannen onsdag, er stengt inntil videre.

Den kan ta 27 personbiler og skal gå etter oppsatt rutetabell, forteller Anders Sæternes, fergekoordinator i Statens vegvesen.

Fergen går så lenge Skatestraumtunnelen er stengt.

Det har ikke vært mulig å få den på plass tidligere på grunn av tilgjengelig mannskap.

Statens vegvesen får ikke tilgang til Skatestraumtunnelen før tidligst mandag.

– Det betyr at det ikke skjer noen ting i tunnelen i løpet av helga. Mandag håper vi å få komme inn og spyle, renske og få bedre oversikt over skadeomfanget, sier fungerende avdelingsdirektør Margot Åsebø. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere