*Nettavisen* Nyheter.

Sex - null til Norge

Om ikke spanjolene frykter oss på fotballbanen, bør de frykte oss i senga.

19.11.03 16:59

Undersøkelser viser at nordmenn er langt mer frisinnet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det står svart på hvitt i den globale sex-undersøkelsen fra Durex. Nordmenn slår spanjolene ned i støvlene blant annet når det gjelder «one-night-stands». Mens sju av ti nordmenn har prøvd dette, har bare fire av ti spanjoler gjort det samme.

- Nordmenn er verdensmestre når det gjelder «one-night-stand». Vi er blitt ganske frisinnet, og tør eksperimentere mer med sex enn spanjolene, sier sexolog Gro Isachsen til TV 2 Nettavisen.

- Tør lete lenger
Dersom vi taper mot Spania på Ullevaal stadion i kveld, kan vi da i hvert fall klamre oss til Durex-undersøkelsen, og trøste oss med at vi er bedre enn spanjolene i andre, kanskje viktigere ting enn fotball. Eller uviktigere ting, for den saks skyld.

- Mange tolker «one-night-stands» som noe negativt. Men det viser også at folk ikke hopper inn i et forhold, bare for å ha et forhold. Nordmenn tør kanskje å lete litt lenger etter den perfekte partner enn spanjolene, i stedet for å ta til takke med den første som nødvendigvis ikke er den beste, sier Isachsen.

Mer telefon-ivrig
Spanjolene må også se seg slått av oss når det gjelder utforsking av nye ting som telefon- SMS- og mailsex. 42 prosent av oss har prøvd dette, mens 25 prosent av spanjolene har gjort det samme.

- Dette kan ha med geografi å gjøre. Folk i Norge bor litt mer spredt, og ser hverandre kanskje ikke så mye i øynene som de som bor i mer tettbebygde strøk. I tillegg er nordmenn tekno-friker. Det finnes nesten ingen plass hvor det er større utbredelse av mobiltelefoner, sier sexologen til TV 2 Nettavisen.

Tradisjonelt bedre
Hun legger vekt på at det tradisjonelt sett har vært slik «at ildfulle latinere har vært øverst på ønskelisten til mange kvinner».

- Kanskje vi får se noe av ildfullheten av det latinske temperamentet på fotballbanen i kveld, sier sexologen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.