Sex-anmeldt KrF-leder bekrefter kontakt

Ledereren i Hå KrF, Helge Kindervåg, innrømmer at det har væ rt en episode mellom ham og kvinnen som tirsdag sex-anmeldte ham.

13.08.03 22:51

Kindervåg sier til TV 2 at han har bedt kvinnen om unnskyldning.

I dag ble det kjent at lederen i Hå KrF i Rogaland er anmeldt for seksuell handling mot en annen parts vilje etter straffelovens paragraf 200. Dette kan være former for seksuell trakassering som for eksempel beføling. Kvinnen er 23 år gammel og har ikke tilknytning til KrF. Overgrepet skal ha skjedd i august/september 2001. Hun leverte anmeldelsen tirsdag.

Innrømmer

Etter et ekstraordinært møte i lokallagsstyret i Hå KrF i kveld bekreftet Kindervåg overfor TV 2 at det hadde vært kontakt mellom ham og kvinnen. Samtidig understreket han at han ikke erkjenner skyld for innholdet i anmeldelsen. Kindervåg sa også at han vil melde seg ut av partiet hvis det viser seg at saken vil skade KrF.

Trekker seg som leder

Det er også klart at han trekker seg som leder av Hå KrF, og fra fylkesstyret i Rogaland KrF, mens etterforskningen pågår.

Nestleder Aud Margrete Mehus trer midlertidig inn som lokallagsleder og overtar plassen i fylkesstyret.

Tidligere onsdag sa Kindervåg at ikke visste hva saken dreide seg om.

– Dette er en hevnaksjon etter at jeg gikk aktivt ut og støttet Jan Birger Medhaug, sa Kindervåg til TV 2 Nettavisen.

Sterk Valgerd-kritikk

I juni ble det kjent at fylkesvaraordfører Jan Birger Medhaug i Rogaland er politianmeldt for en voldtekt som skal ha skjedd for ti år siden. Medhaug nekter skyld, og han har heller ikke fulgt oppfordringen fra toppledelsen i partiet og Rogaland KrF om å trekke seg som fylkesordførerkandidat til høstens fylkestingsvalg.

Kindervåg har gått ut med sterk kritikk av partiledelsens behandling av Medhaug etter at Rogaland politidistrikt henla saken. Blant annet har han krevd at KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland bør trekke seg. Nå viser det seg at han trolig har gjort Medhaug en stor bjørnetjeneste med sin støtte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.