RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sex-dømt prest skuffet

Sist oppdatert:
Den incest- og sex-dømte presten (46) vil ha saken gjenopptatt, og ble så skuffet over at han ikke fikk utsatt soningen at han uteble.

- Vi ba om soningsutsettelse, men fikk ikke svar. Jeg rådet ham ikke til å utebli fra soning, sier 46-åringens forsvarer, advokat Harald Grape, til TV 2 Nettavisen.

Ikke til å stole på
Grape vil ikke kommentere om han kjenner til domfeltes oppholdssted. Grape og presten vil ha saken gjenopptatt. De mener vitneavhørene av barna og kvinnen i saken ikke er til å stole på.

Avhørene er sendt til en professor i vitnepsykologi for gjennomgang.

Presten ble i februar dømt til 6 års fengsel av Høyesterett for utuktig omgang med tre døtre og en kvinne fra Hordaland. Overgrepene skjedde over en 10-årsperiode. Presten er også fradømt retten til noen gang å virke som prest og sjelesørger.

16-siders brev
Han skulle møtte til soning i Bergen i oktober, men uteble. Siden han ble dømt, har presten aktivt kjempet for sin sak. Blant annet skrev han et 16-sider langt brev, som han publiserte på internett.

Der anklager han folk som vitnet mot ham i retten. Spesielt gikk det ut over en navngitt barnelege, som presten mener har ansvaret for hele saken, ifølge NRK Møre og Romsdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere