*Nettavisen* Nyheter.

Sex-dobling av kjendisstoff

Enkelte medier har seksdoblet kjendisdekningen, men du gjetter neppe hvilke.

20.03.06 12:07

Kampanje melder at landets største aviser skriver stadig mer om kjendiser, utroskap, sex og skandaler, viser en fersk telling medieovervåkerne har gjort i Atekst.

Siden midten av 80-tallet og frem til i dag har enkelte nyhetsformidlere seksdoblet dekningen, viser tall fra Retriever.

Blant annet har Dagens Næringsliv siden slutten av 80-tallet og fram til i dag seksdoblet sin bruk av ordet kjendis i ulike sammenhenger. Ordet «sex» har avisen godt vel syvdoblet bruken av. «Skandale» derimot er bare så vidt doblet i spaltene til den rosa avisen.

Også NTB har også blitt mer tabloid, siden 80-tallet har de seksdoblet bruken av «kjendis» i sine saker. En annen avis som også bruker tabloidordene mer flittig er Aftenposten. Avisen har blitt langt mer interessert i kjendiser og har dermed doblet økningen. Kjendiser til tross. Det er sex og utroskap som fenger henne mest. Førstnevnte tema er nesten femdoblet, og sistnevnte tredoblet i løpet av de 20 siste årene.

HTML EMBED

- Økningen av kjendisstoff i landets aviser er ikke alarmerende. Terskelen for å bli kjendis i dag er langt lavere enn får bare tiår tilbake. Realityserier, musikkonkurranser og glamour har tilført oss flere kjendiser. Finanseliten og en og annen kjeltring blir også i større grad omtalt som kjendiser, forteller Tommy H. Brakstad i Retriever Norge i en melding.

Han legger også til at enkelte mediehus satsning på rene kjendisportaler også er med på øke fokuset og dermed skape flere kjendiser. Enkelte ukeblad, som ikke er med i målingen, har også økt antallet utgaver i løpet av uken de siste årene. Det er helt klart at med så mange sider å fylle trenger man noen ekstra kjendiser mener han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag