*Nettavisen* Nyheter.

Sex-dømt politimann slipper fengsel

Politimannen begikk seksuelle handlinger mot sin datter da hun var ti år gammel. Nå er han fradømt stillingen og må betale henne 30.000 kroner.

20.10.04 14:00

Politimannen er i Vinger og Odal tingrett dømt for å ha utøvd en seksuell handling overfor sin datter som den gang var ti år gammel, i tillegg til seksuelle handlinger overfor sin samboers sønn, som var nærmere 14 år da overgrepet skjedde.

Han ble også dømt for legemsfornærmelse overfor gutten.

- Sedelighetsovergrepene er som sådanne ikke av de grove. Handlingen mot datteren representerer imidlertid et uakseptabelt brudd på den tillit og trygghet et barn skal kunne føle overfor sin far, heter det i dommen.

- Makter ikke skille rett og galt
Om det at mannen ble fradømt sin stilling, skriver retten:

- Sedelighetsovergrepene viser etter rettens syn at tiltalte ikke makter å skille mellom rett og galt på en slik måte som må forventes av en polititjenestemann og misbruker et nært tillitsforhold.

- Rett og plikt til å utøve fysisk makt er en nødvendig del av polititjenesten og det er derfor særlig viktig at tjenestemennene har full kontroll over sin utøvelse av slik makt, skriver Vinger og Odal tingrett i dommen.

I tillegg til å bli fradømt jobben må han også betale datteren 30.000 kroner.

Onanerte sammen
VG Nett skriver at de seksuelle handlingene skjedde fra desember 2001 til mai 2003.

Politimannen skal ha befølt datteren, mens gutten måtte dusje, bade og onanere sammen med ham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.