Gå til sidens hovedinnhold

- Sex med 60 jenter

En 30 år gammel mann står tiltalt i Sverige for å ha hatt sex med minst 60 jenter, flere av dem mindreårige. Politiet utelukker ikke at mannen opererte i Norge.

Med løfte om luksus, penger og narkotika skal Atheer Al Suhairy ha lurt et 60-talls jenter til å møte ham, for så å voldta dem. De fleste av jentene er under 15 år, skriver den svenske avisen Expressen.

Men jentene mannen nå står tiltalt for å ha forgrepet seg på, er trolig kun toppen av isfjellet. I politiavhør skal Al Suhairy ha innrømmet å ha hatt kontakt med kanskje så mange som tusen unge jenter.

Kan ha operert i Norge
Statsadvokat Ulrika Rogland, som er aktor i saken, sier til TV 2 Nettavisen at man i etterforskningen ikke har avdekket om 30-åringen opererte utenfor Sveriges grenser, deriblant i Norge.

- Men vi kan ikke utelukke det. Vi har nok ikke vært i kontakt med alle som har blitt misbrukt av siktede. Hvis noen har truffet han, så vil vi gjerne snakke med dem, sier Rogland til TV 2 Nettavisen.

Rettssaken mot mannen, som kommer fra Irak, men har bodd i Sverige i 12 år, startet i Malmö forrige uke og er ventet å vare til ut i april.

Utgav seg som arabisk prins
Rogland sier til TV 2 Nettavisen at mannen har operert over hele Sverige, og at han den siste tiden oppsøkte unge jenter på Internett. Ifølge Expressen skal Al Suhairy ha utgitt seg for å være en rik arabisk prins og hadde gjerne med seg livvakt på møtene. Han gikk blant annet under kallenavnet «Alexandra».

- For å få jentene interessert har siktede lokket med et liv i luksus, hotellbesøk og drinker. Men det har sluttet med McDonalds og sex på et billig hotellrom, sier Rogland til den svenske avisen.

Andre løgner 30-åringen brukte var å si at han var massør og tilbød småjenter penger for å få trene seg. Han har også utgitt seg for å være tryllekunstner på jakt etter en kvinnelig assistent.

I avhør har skal flere jenter ha fortalt at de ble tilbudt penger, sprit og ecstasy. Dersom de nektet å ha sex med mannen, skal han ha brukt vold.

- Han har betalt flere jenter. De hadde skyldfølelse og har derfor hatt svært vanskelig for å forklare seg, sier Ulrika Rogland til Expressen.

Innrømmer sex-kjøp
Al Suhairys forsvarer, advokat Jesper Montan sier at hans klient innrømmer å ha kjøpt sex, men nekter for voldtekt.

- Han har gjort mange dårlig valg, hans liv er ødelagt og hans bedrift er konkurs. Det han har gjort er han ikke stolt over, sier Montan til Expressen.

Statsadvokat Rogland sier til TV 2 Nettavisen at Al Suhairy er tiltalt for voldtekt og seksuell omgang med mindreårige. Strafferammen for dette er i Sverige fengsel i inntil 8 år. Men dersom lovbruddene har skjedd flere ganger, kan straffen økes til 12 år.

- Jeg kommer til å legge ned påstand om maksimal straff, sier statsadvokaten til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar