RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sex-misbrukt med bodylotion

Sist oppdatert:
Mens kvinnen lå i dyp søvn, smurte 43-åringen hele kroppen hennes inn med baby-lotion.

(iBergen.no) Like etter befølte han den like døddrukne venninne som sov like tungt ved siden av. Nå må han i fengsel for overgrepene.

Tilbød skyss
De jevnaldrende kvinnene hadde vært på skoleball i Bergen en februarnatt i fjor, da de kom i snakk med 43-åringen på et annet utested. Han var edru og tilbød seg å kjøre dem hjem da puben stengte. Sammen med en tredje venninne, tok de imot tilbudet.

Men etterhvert som bilturen skred fram, ble den ene kvinnen stadig dårligere. Framme ved boligen hennes var hun så beruset at hun måtte bæres inn i sengen av 43-åringen og venninnen som skulle overnatte. Den tredje venninnen kom seg videre med drosje.

Kroppen innsmurt
Begge kvinnene sluknet på sengen, uten minner av hva som skjedde videre. Da en av dem våknet på morgenkvisten, var det til kjærtegnene av den fremmede mannen. Skrekkslagen fikk hun vekket venninnen, som lå innsmurt med baby-lotion ved siden av.

Ved gjennomgang av leiligheten, fant politiet kremflasken og en lapp der 43-åringen hadde skrevet telefonnummeret sitt. Samtidig ga han uttrykk for at han var tiltrukket av den ene kvinnen.

«Du er en fin og søt jente. Sorry hvis jeg gjør en feil, men jeg tror ikke det. En kjempe klem.» sto det skrevet under nummeret. I retten nektet han for at han hadde seksuelle motiver for å beføle de sovende kvinnene. Ifølge hans forklaring ville han bare hjelpe de fulle venninnene, men ble ikke trodd av retten.

- Ubehagelig usikkerhet
Dommerne viste spesielt til det ubehag kvinnene har følt i etterkant, ved ikke å vite hva som faktisk skjedde mens de sov, og dømte 43-åringen for å ha utført seksuelle handlinger uten samtykke.

«Slik retten ser det har det (...) stor betydning for straffverdigheten av forbrytelsene at disse begås mens de fornærmede er i en slik tilstand at de ikke vet hva tiltalte har gjort med dem. (...) Forbrytelsene har gått sterkt inn på begge de fornærmede. De tenker daglig på hva som skjedde. Det gnager på dem at de ikke kan vite hva tiltalte har gjort og aldri kan få visshet.» skriver tingretten i dommen.

Likevel besluttet retten å gi mannen en deldom på fem måneders fengsel, der halvparten ble gjort betinget. Han må også betale erstatning til ofrene på til sammen 35.000 kroner.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere