RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sex-misbrukte vaskehjelp (11)

Sist oppdatert:
Leietakeren (47) benyttet anledningen da huseierens datter var i kjellerleiligheten og vasket for ham.

(iBergen.no) Mannen ble dømt for flere grove overgrep mot 11-åringen i Nordhordland tingrett onsdag i forrige uke.

Var vaskehjelp
Sex-misbruket startet høsten 2004. 47-åringen hadde da leid kjellerleiligheten i huset til jenta i litt over ett år. Den da 11 år gamle jenta var datter av utleieren og venninne med 47-åringens egen datter. Etter en større operasjon trengte mannen rengjøringshjelp i leiligheten, og ble enig med utleieren at jenta skulle vaske hos ham, mot betaling.

Men på ett tidspunkt endret 11-åringens rolle seg til noe ganske annet enn vaskehjelp. Mens hun oppholdt seg i kjelleren, viste leietakeren henne flere pornofilmer, før han misbrukte henne seksuelt.

Pusset tennene
Overgrepene dreide seg aldri om samleie, men retten mente mannens metoder lå tett opptil, blant annet med bruk av sjokoladepålegg.

Ifølge hennes far ble datteren i perioder nevrotisk og kunne pusse tennene èn time i strekk. I tillegg kunne hun vaske seg i timesvis. I dommeravhøret beskrev også jenta omhyggelig vasking.

«Jeg vasket egentlig alltid hendene etterpå», sa jenta ifølge dommen i avhøret mot mannen.

Mobbet på skolen
Misbruket tok slutt våren 2005. Seks måneder senere betrodde jenta seg til to venninner. En av dem fortalte historien til sin mor, som varslet politiet.

Overgrepene fikk store konsekvenser for jenta i ettertid. Mye mobbing på skolen har gjort henne innesluttet og ensom. Mange venninner har også snudd ryggen til henne og anklaget henne for løgner. 47-åringen har hele tiden stått fast på at han aldri har forgrepet seg på jenta.

- Grov utnytting
Men retten trodde ham ikke. Den mente også mannens benektelser hadde ført til ytterligere belastninger for jenta og hennes familie.

«Tiltalte har grovt utnyttet et tillitsforhold han har opparbeidet til en tillitsfull og kanskje noe naiv 11-åring. Han introduserte henne til en voksenverden hun ikke hadde forutsetninger for å takle og som har satt varige spor.» skriver retten, og legger til at den ikke kan finne noen formildende omstendigheter.

47-åringen ble dømt til ubetinget fengsel i ett år og ni måneder. I tillegg må han betale sitt offer 70.000 kroner i erstatning.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere