RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Sex-monster» trakk anke

(Faksimile av Bergensavisen)
Sist oppdatert:
Ronny Olsen ble beskrevet som en «fare for samfunnet», og ville prøve saken sin på nytt i lagmannsretten denne uken. Men før helgen trakk han anken.

Etter det iBergen.no erfarer skal det være frykt for den belastende medieomtalen som skal være årsaken til at Olsen valgte å trekke anken og heller sone straffen på fem års forvaring. I teorien risikerer han å aldri komme ut i frihet igjen.

32-åringen fikk sin fjerde overgrepsdom i oktober i fjor, og navnet og bildet hans ble trykket på forsiden av Bergensavisen. Identifiseringen opprørte Olsen, som har klaget BA inn til PFU for den kontroversielle billedbruken. Også iBergen.no brukte navn og bilde på 32-åringen.

- Han er dømt for flere alvorlige overgrep mot barn, han er dømt tidligere og er en voksen mann som må bære konsekvensene av det han har gjort. Den belastningen han har vært for familien, har nok vært stor i mange år, lenge før BA skrev om saken, sa BAs sjefredaktør Olav Bergo til sin egen avis to dager etter at dommen hadde falt i Bergen tingrett i oktober.

- Manipulerende sexmonster
Olsen ble dømt for flere alvorlige tilfeller av seksuelle overgrep og voldtektforsøk mot fire gutter helt ned i 14-års alderen. I tillegg ble han også dømt for å ha forsøkt å få et av sine ofre til å trekke anmeldelsen mot ham.

Da saken mot ham var oppe til behandling i tingretten i fjor høst, fortalte de fire guttene grufulle historier om hvordan mannen skal ha forgrepet seg på dem. Ifølge den ene gutten skal mannen ha satt seg oppå ham mens han var naken nedentil, samtidig som han holdt kvelertak på 14-åringen og sa «Ligg rolig». Han skal også ved andre anledninger vært svært voldelig overfor 14-åringen, deriblant slått og rispet ham med kniv. Olsen ble av gutten omtalt som et manipulerende sexmonster.

Ble hengt opp med krok
I noen tilfeller skal 32-åringen ha brukt vold og trusler, andre ganger lokket han med penger, hasj eller røyk. 14-åringen fortalte i tingretten at mannen ved en anledning hadde bundet og hengt ham opp i en krok i taket ombord i båten sin. Mens gutten ble stående og gråte, satt Olsen og smilte.

Olsen nektet straffskyld da saken var oppe til behandling i høst, og skal ikke ha endret oppfatning i skyldspørsmålet, til tross for at han trakk anken. Dommen fra tingretten er nå rettsskraftig.

Siden 1990-tallet skal Olsen ha seksuelt misbrukt flere unge gutter, mange av dem har vært tilknyttet barnevernet. Med den siste dommen er han blitt dømt fire ganger for overgrep mot til sammen tolv gutter i alderen 10-15 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere