*Nettavisen* Nyheter.

Sex og singelliv på ferie

Foto: MARTIN BERNETTI (AFP/Scanpix)

Stadig flere reiser på ferie i ensom majestet. Gjerne for å finne kjærligheten.

17.02.09 14:26

Både hotellene og charterbransjen merker at antallet soloreiser øker kraftig. Tall fra Hotels.com viser at antallet solobookinger har økt med 600 prosent de fire siste årene. Her er det mange forretningsreiser, men undersøkelsen viser også at stadig flere drar på ferie alene.

Sosiale reiser
Noen fasit på hvor mange single som drar på charterferie finnes heller ikke.

- Single er jo ikke en ensartet gruppe. Eksakt antall er vanskelig å si, for alle som booker kun fly med oss blir registrert som en enkeltperson på reise, selv om de reiser sammen med flere andre. Mange single reiser også på ferie med reisefølge og vil stå som to eller flere i en booking, sier informasjonssjef Helen Begby hos Apollo til Nettavisen.

Hos Apollo er majoriteten av dem som reiser, enten familie, par eller venner på tur.

- Men det vi vet sikkert er at det er mange som reiser alene på type turer som elvecruise og rundreiser. Sosiale reiser hvor det er lett å bli kjent med andre, samt at man har noen å dele opplevelser og måltider med.

På jakt etter kjærligheten
Men Begby mener at single også reiser på vanlige charterturer.

- Mange reiser for sol og varme, tid til å lese gode bøker og kose seg, og andre for å være sosiale og møte nye mennesker. Kanskje for å finne kjærligheten, legger hun til.

Fra Star Tour får Nettavisen opplyst at rundt ti prosent av gjestene reiser alene på charterferie. Og de reiser alle steder, fra Thailand til Gran Canaria, forklarer kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Larsen-Vonstett.

Danske feriedrømmer
Ifølge Ekstra Bladet bør hele reisebransjen få øynene opp for single feriegjester. I 2008 var det i Danmark 663.215 enslige menn og 776.475 enslige kvinner. Og de som reiser på ferie alene vil gjerne ha sex på turen.

En undersøkelse gjort av den tyske datingtjenesten Meetic.de og Hotels.com, viser at single drømmer om både one-night stand, flørting og nye kjærester når de drar på ferie.

Her kommer det fram at hotellbaren er en fin plass for sjekking. Det synes både kvinner og menn. Ellers anbefales både svømmebassenget og stående buffet.

Klikk. no: Disse flørter mest på flyet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.