*Nettavisen* Nyheter.

Sex-siktet fikk ny advokat

Varaordføreren i Finnmark, som er siktet for seksuell omgang med en 15-åring, skiftet mandag advokat.

Det er foreløpig uvisst hva som er årsaken til varaordførerens valg om å skifte advokat. Mandag valgte han å bytte ut sin advokat Bernt Ole Rydningen som tidligere har kritisert Alta lensmannskontor for sommel i saken.

Advokaten var torsdag i forrige uke meget oppgitt over at politiet ikke hadde hatt tid til å avhøre hans klient, som i romjulen ble siktet for seksuell omgang med en 15 år gammel jente i hjemkommunen. Fredag reagerte politiet og innkalte varaordføreren til avhør, men da skal han valgt å ikke stille opp.

Ny advokat
Mandag overtok hans nye forsvarer, advokat Mette Mohåg ved Advokatene Bakke og Pedersen. Hun sier til TV 2 Nettavisen at hun så langt ikke kjenner saken og ønsker derfor ikke å uttale seg om den.

- Det eneste jeg kan bekrefte er at jeg har overtatt som advokat for varaordføreren, sier Mohåg.

Siktet for sex med mindreårig
I romjulen ble foreldrene til en 15 år gammel jente i kommunen hvor varaordføreren har sitt verv oppmerksom på at jenta og mannen i 40-årene var sammen hjemme hos ham. De dro og hentet datteren og anmeldte senere varaordføreren for seksuell omgang med en mindreårig. Hva jenten har forklart i avhør, er foreløpig ikke kjent, men politiet valgte like etter nyttår å sikte mannen.

Uvisst når avhør finner sted
Mandag ettermiddag var varaordføreren fremdeles ikke avhørt. Det forteller Are Medby ved Alta lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

- Vi hadde en avtale fredag, men han uteble av en eller annen ukjent grunn, sier han.

Det er foreløpig ikke klart når varaordføreren skal i avhør. Fredag rømte varaordføreren hjembygda for ifølge mannens daværende advokat Rydningen å gjøre seg tilgjengelig for politiet i Alta.

Varaordføreren har sine verv i en annen kommune enn Alta.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag