*Nettavisen* Nyheter.

Sex-siktet varaordfører i avhør

Varaordføreren som er siktet for å hatt seksuell omgang med ei 15 år gammel jente, forteller i dag sin versjon av saken til politiet.

13.01.06 15:07

- Han sitter i avhør nå. Avhøret vil trolig pågå ut dagen, sier påtalejurist Gøril Lund ved politiet i Alta til TV 2 Nettavisen.

Nekter straffskyld
- Min klient nekter straffskyld. Det har han gjort hele tiden, sa hans forsvarer, Mette Mohåg, til TV 2 Nettavisen onsdag.

Mannen, som er varaordføreren i en Finnmarkskommune, nektet i forrige uke å la seg avhøre da politiet endelig innkalte ham til avhør.

Advokat Mohåg opplyste at hennes klient hadde opplevd anmeldelsen og det voldsomme mediekjøret rundt ham som en belastning, og at det var årsaken til at han ville vente med avhør. Han sa seg likevel villig til å la seg avhøre i løpet av denne uken.

Flere avhør
- Vi kan ikke gå ut med detaljer om hva han har forklart i avhør. Vi er også forsiktig med å kommentere enkeltheter i denne saken av hensyn til etterforskningen, sier Lund.

Varaordføreren er siktet for seksuell omgang med en 15 år gammel jente. Det var jentas foreldre som anmeldte mannen i romjulen, etter å ha hentet sin datter hjemme hos varaordføreren. De to skal etter det varaordføreren ha opplyst til sin tidligere advokat hatt et vennskapsforhold.

Politiet vil vurdere om det blir nødvendig med flere avhør av varaordføreren. Det han har forklart skal også sammenholdes med 15-åringens forklaring. Hun har to ganger forklart seg for politiet.

- Vi jobber med ordinære etterforskningsskritt i saken, sier påtalejurist Lund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.