*Nettavisen* Nyheter.

Sex-siktet varaordfører tar permisjon

Varaordføreren i Finnmark som er siktet for seksuell omgang med en 15-åring, har søkt permisjon fra sine politiske verv.

06.01.06 06:14

- Han meddelte meg i går kveld at han ville søke permisjon. Jeg regner med at det foreligger en permisjonssøknad når jeg kommer på jobb, sier ordføreren i finnmarkskommunen til TV 2 Nettavisen torsdag morgen.

Blir innvilget
Førstkommende fredag vil formannskapet trolig innvilge permisjonssøknaden fra varaordføreren, og permisjonen inntreffer da med umiddelbar virkning. Varaordføreren ønsker fritak fra vervene sine til saken er løst.

Ordføreren ba selv sin varaordfører om å søke permisjon fra stillingen inntil videre, noe også varaordførerens forsvarer anbefalte.

Nekter skyld
Det var i romjulen at varaordføreren ble siktet for å ha hatt seksuell omgang med 15-åringen.

- I første omgang stiller han seg uforstående til det som han er siktet for. Han mener at han ikke har gjort det siktelsen beskriver, sier varaordførerens advokat, Bernt Ole Rydningen, til TV 2 Nettavisen.

Advokaten opplyser at hans klient og den 15 år gamle jenta hadde jevnlig kontakt, men at det ikke lå noe i det. Jenta pleide fra tid til annet å komme på besøk til varaordføreren.

Rydningen regner med at politiet vil starte avhør av varaordføreren allerede i dag.

Samleie
- Han ble anmeldt av foreldrene i romjulen, i forbindelse med at foreldrene mente at noe galt hadde skjedd. Vi har avhørt jenta, og uten at jeg kan kommentere hva hun har sagt, ble han siktet på mandag i og med at det ble ransaket hos ham, sier politijurist Are Meedby ved Alta lensmannskontor.

Den siktede varaordføreren har ikke sitt verv i Alta kommune.

Politet skal ha sikret seg elektroniske spor under ransakingen. Advokat Rydningen har så langt ikke oversikt over hva politiet skal ha funnet i klientens bolig.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer, skjedde forholdet han nå er siktet for, om kvelden 3. juledag. Samme dag hentet foreldrene 15-åringen hjemme hos varaordføreren.

Dagen etter anmeldte de forholdet til politiet. Ifølge Altaposten hevder jenta at det dreier seg om samleie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag