RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sex-tips i Trøndelag og Finnmark

Sist oppdatert:
Personer i Finnmark og Sør-Trøndelag har tipset politiet om læreren (55) som er pågrepet og siktet for overgrep i Nittedal.

Mannen har jobbet som lærer i 35 år. Den første perioden skal han ha jobbet på en skole i Finnmark. Han flyttet så sørover og jobbet i en tiårsperiode som lærer i Sør-Trøndelag.

- To politidistrikt i de to nevnte fylkene samarbeider nå med Romerike politidistrikt for å kartlegge lærerens mønster på de respektive stedene, forteller politiadvokat og påtalemyndighet Bjørn Philipson.

Lensmannen i den aktuell kommunen i Sør-Trøndelag bekrefter også å ha mottatt tips om den siktede mannen. Lensmannskontoret venter nå på klarsignal fra Romerike politikammer for å forfølge tipsene.

- Vi handler på anmodning fra dem, og venter på klartegn. Vi vil ikke foreta oss noe i forhold til denne saken, verken med tipsene eller om mannens levemønster før vi har fått signal fra Romerike politidistrikt.

Lensmannen i Finnmarks-kommunen vil derimot ikke bekrefte at han har fått tips til lensmannskontoret, men viser imidlertid tilbake til Romerike politidistrikt. Matheisen bekrefter altså samarbeid med politiet i Romerike.

- Ikke uventet
Samarbeidet mellom de tre politidistriktene har blitt etablert etter arrestasjonen av den pedofil-siktede læreren i Nittedal. Mannen begynte som lærer i kommunen i 1996, og før den tid jobbet han med barn og unge i Sør-Trøndelag og Finnmark. To fylker der to politidistrikt angivelig skal ha mottatt tips om mannen, som etter alt å dømme kan settes i sammenheng med den utvidede siktelsen om overgrep mot tre mindreårige gutter.

Mannens forsvarer, Gunnhild Lærum, kan ikke melde om noe nytt fra sin klient, men vedkjenner at samarbeidet med politidistriktene i Sør-Trøndelag og Finnmark er ventet.

- I forhold til det min klient fortalte i avhør på fredag er det ikke uventet at det innledes et samarbeid mellom disse tre politidistriktene, hvor han har både vært bosatt og ansatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere