RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sex-utnyttet handicapet ansatt

Befølingen av den tillitsfulle psykisk utviklingshemmede kvinnen endte med fengsel for sjefen.

(iBergen.no) Men likevel lønnet det seg for den 40 år gamle mannen å anke dommen han fikk videre til neste rettsinstans.

Ni-åring
Overgrepene mot den 22 år gamle kvinnen startet like før sommerferien 2006. Sjefen benyttet anledningen da de to var alene sammen på arbeid i den vernete bedriften.

Kvinnen lider av et syndrom som setter hennes mentale alder til en normalutviklet ni-åring. Tilstanden gjør at hun ikke kan samtykke til en seksuell handling, ettersom hun ikke forstår rekkevidden av dem.

- Ble lett begeistret
Likevel antastet 40-åringen henne ved fire forskjellige anledninger. Han tvang henne også til å beføle ham utenpå klærne. Overgrepene varte fram til september samme år.

«(...) Handlingene lot seg gjennomføre på grunn av fornærmedes utviklingshemming, herunder hennes begeistring for de fleste mennesker hun møter, og den særlige tillit og tilknytning hun fikk til domfelte.» skriver lagmannsretten i den ferske dommen mot 40-åringen.

Tilsto umiddelbart
Da politiet ble koblet inn i saken, la han alle kort på bordet, noe som ble berømmet av retten. Samtidig vurderte dommerne om mannen skulle få redusert straffen fra Nordhordland tingrett som lød på 120 dager ubetinget fengsel.

Fordi han selv hadde et sykt barn med spesielle omsorgsbehov, ba han om å få gjort hele dommen om til samfunnsstraff. Det ble blankt avslått av retten. Likevel mente den at tingrettens dom var for streng, og straffen ble kuttet til 90 dager fengsel.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere