*Nettavisen* Nyheter.

Sexmisbrukte elev (13)

To måneder etter at læreren mottok kulturprisen, ble han sendt i fengsel for sexmisbruk av en 13-årig elev.

18.09.08 11:23

(iBergen.no) Det skriver VG.

Det langvarige misbruket ble oppdaget like før læreren skulle motta prisen i sitt hjemfylke på Vestlandet. Utdelingsseremonien gikk likevel som planlagt og få dager senere meldte mannen seg selv for politiet, samtidig som han sa opp jobben som lærer ved en barneskole i bygda.

I politiavhør tilsto han uforbeholdent å ha seksuelt misbrukt en 13 år gammel elev i flere måneder i fjor. Som læreren hennes tok han på seg en omsorgs- og behandlerrolle for jenta, som slet med en betennelse. Da han ga henne reseptbelagt medisin uten å informere foreldrene hennes, la de ned forbud mot videre kontakt mellom de to.

Men kontakten fortsatte og utviklet seg snart til et seksuelt forhold. Flere av overgrepene skjedde på skolen.

Læreren er blitt hyllet i lokalmiljøet for sin innsats i forhold til kultur. Da han mottok kulturprisen i fjor vinter var det hans tredje kulturpris. I begrunnelsen ble hans engasjement for både barn, unge og eldre vektlagt, ifølge VG.

I retten derimot påpekte dommerne at læreren hadde grovt utnyttet den tillit han nøt som lærer. Han ble idømt en straff på to år og tre måneder, der ett år ble gjort betinget.

I tillegg måtte han betale 75.000 kroner i erstatning til 13-åringen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.