RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sexoffer: - Det var min egen feil

Sist oppdatert:
17-åringen er helt imot at den 11 år eldre mannen dømmes for sex-overgrep mot henne.

BERGEN TINGRETT: (iBergen.no) Mannen er tiltalt for seksuell omgang med barn under 14 år, og innrømmet forholdet under rettssaken mandag. Men ifølge ham kjente han ikke til jentas virkelige alder da de to hadde tilfeldig sex i 2003.

- Jeg trodde hun var 17 år. Da moren hennes ringte meg og fortalte at hun bare var 13 år, ble jeg helt skjeven og redd for å bli anmeldt, sa 28-åringen i retten.

Skulket skolen for sex
Den nå 17 år gamle jenta bekreftet at hun hadde løyet om alderen da hun traff den tiltalte mannen sommeren 2003.

- Han ble først kjent med venninnen min på en chatteside på internett. De to avtaltes å møtes og jeg ble med da hun skulle treffe ham. Da sa jeg til ham at jeg var 16 år gammel. Vi fortsatte å chatte noen ganger, før jeg en dag skulket skolen og gikk hjem til ham, fortalte jenta under sin vitneforklaring.

De to hadde seksuelt samvær hele ettermiddagen. Ifølge 28-åringen fattet han mistanke til at hun kunne være under den seksuelle lavalderen mens de hadde samleie. De to møttes aldri igjen, da jentas foreldre avslørte det ulovlige forholdet allerede samme dag.

- Jeg løy jo
- Før jeg gikk hjemmefra den morgenen syntes min mor jeg virket rar. Hun ringte skolen og fikk vite at jeg ikke var der. Da jeg kom hjem var de forbannet. Jeg måtte fortelle dem hva som hadde skjedd og de sendte meg til barneklinikken for å sjekkes. Selv om mine foreldre ikke ville, holdt jeg kontakten med ham. Han var overrasket og sur fordi jeg løy om alderen. Han var bekymret for at jeg skulle anmelde ham. Men det ville jeg ikke, for jeg var jo med på alt. Dessuten løy jeg for ham, så det var jo ikke hans feil. Det var min feil. Jeg har ikke forandret mening om det, sa jenta.

Foreldrene gikk imidlertid mot datterens ønsker og anmeldte 28-åringen.

- Jeg synes det var helt unødvendig. Jeg er helt imot hele saken, sa 17-åringen.

På spørsmål fra bistandadvokaten hennes om hun ville kreve erstatning fra mannen, svarte hun bestemt nei.

Det er satt av to dager til saken i Bergen tingrett. 28-åringen risikerer ubetinget fengsel dersom han dømmes.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere