Sexovergriper(e) løs i Trondheim

Politiet i Trondheim jakter på en eller to menn som skal ha forgrepet seg seksuelt på mellom åtte og ti mindreårige barn i Trondheim i helgen.

08.09.03 15:11

- Det er snakk om blotting, beføling og i ett av tilfellene har man gått enda lenger, sier Jon Øien, politioverbetjent i Sør-Trøndelag politidistrikt, til TV 2 Nettavisen.

Politiet ser meget alvorlig på saken siden det er barn som er innblandet. De har satt inn store ressurser i jakten på den eller de som står bak sexovergrepene.

Seks til ti år
Barna som er blitt utsatt for overgrep, er i alderen seks til ti år. Til sammen har mellom åtte og ti barn vært i kontakt med mannen eller mennene i løpet av helgen.

- Det skjedde overgrep både lørdag og søndag. Men vi er usikre på om det dreier seg om samme person. Lørdag var det nemlig overgrep mot gutter, mens det på søndag var overgrep mot jenter, sier Øien.

Det som er sikkert er at alle overgrepene har skjedd i omtrent samme område, blant annet på Stubban, Heimdal og på Stavset utenfor Trondheim.

Ved skoler
Lørdag, ca. klokken 12.30, fikk politiet den første meldingen, ifølge Adresseavisen. Ved Utleira skole ble noen barn utsatt for overgrep av en mann ikledd mørk caps, mørk eller blå genser med hette og blå bukse.

Senere på dagen kom det inn melding om et lignende forhold ved fotballbanen på Breidablikk skole. Her ble tre guttet kontaktet av mannen. Kort tid etterpå kom nok en melding, da fra Romolslia. Også der skal tre smågutter ha blitt kontaktet.

Mørk treningsbukse
Søndag fikk politiet inn to meldinger om overgrep, fra Huseby og området ved Stavset skole.

- Mannen er beskrevet til å være mellom 30 og 40 år, og mellom 180 og 185 høy. Han var slank, hadde mellombrunt eller mørke blondt hår og var ikledd en hvit t-skjorte og en mørkeblå treningsbukse, sier Øien til TV 2 Nettavisen.

Han ber folk ta kontakt dersom de har tips i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.