RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sexslave fikk asyl i Norge

En tvangsprostituert kvinne har for første gang fått asyl i Norge. Utlendingsnemnda mener hun risikerer forfølgelse fra det kriminelle prostitusjonsnettverket i Albania.

Den albanske kvinnen kom til Norge sammen med halliken sin for et par år siden, skriver Dagsavisen.

Den unge kvinnen har forklart at hun for fem år siden ble trukket inn i en bil og av ukjente menn i hjembyen sin i Albania og fortalt at hun skulle brukes i prostitusjon i Vest-Europa. Siden har hun jobbet som sexslave i større europeiske byer. Hun ble også solgt videre til andre halliker.

Hun har flere ganger forsøkt å flykte tilbake til Albania, men blitt stanset på grensa av politiet og levert tilbake til halliken og tvunget til prostituere seg på nytt. Hun er blitt grovt torturert og truet med å bli mishandlet til døde hvis hun nekter å la seg prostituere.

I dag lever kvinnen på hemmelig adresse i Norge og ønsker overhodet ikke å komme i medienes søkelys av frykt for represalier mot seg selv og familien i hjemlandet. Familien er livredd det kriminelle miljøet og våger ikke å ha kontakt med henne. Ifølge kvinnens advokat er politianmeldelse uaktuelt fordi de mener politiet samarbeider med hallikene.

UNE har aldri tidligere klagebehandlet asylsøknader fra ofre for tvangsprostitusjon der klagerens historie legges til grunn. Nemnda har heller ikke behandlet mange saker hvor betegnelsen «kjønnsbasert forfølgelse» eller «sosial gruppe» drøftes på et prinsipielt grunnlag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere