RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SFO-prisene vil øke

Foto: Scanpix (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kommunene har fått penger til gratis leksehjelp, men snaue to prosent planlegger billigere skolefritidsordning.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen lovet gratis leksehjelp i SFO-tiden under valgkampen. Løftet ble holdt ved at kommunene fikk 170 millioner kroner til nettopp dette.

Men ifølge ferske tall fra KS viser det seg at hele 98 prosent av kommunene vurderer å øke de nåværende SFO-prisene, eller la de ligge på dagens nivå, skriver NRK.

- Dette er skuffende. Jeg forventer at foreldrene får del i prisnedgangen, sier Kristin Halvorsen til NRK.

Oslo er dyrest
Ifølge Statistisk sentralbyrå har hovedstaden hatt de høyeste SFO-prisene de siste årene. I 2007 og 2008 lå den i overkant av 2000 kroner per måned for en 25 timers uke på SFO.

Bergen og Trondheim lå på 1700-1900 kroner i samme tidsrom. Gjennomsnittsprisen på SFO i samtlige kommuner i landet var 1700-1800 kroner i 2007 og 2008.

Oslo er blant kommunene hvor SFO-prisene skal økes.

NRK skriver at sammenlignet med i fjor koster SFO-tilbudet (Aktivitetsskolen) i hovedstaden syv prosent mer i år. Oslo har som alle andre fått penger fra regjeringen.

- Det er fordi vi ønsker å styrke kvaliteten i Aktivitetsskolen, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H) til NRK.

Bergen senker prisene
I Bergen skal foreldre betale 190 kroner mindre for SFO fra høsten av. Dette er en prisreduksjon på ti prosent.

- Jeg synes ikke at foreldre i Bergen skal betale mer for et tilbud som skal være gratis. Fordi vi innfører gratis leksehjelp fra høsten, har vi redusert prisen på både hel- og halvdagsplass med 190 kroner, sier byråd for barnehage og skole, Filip Rygg (KrF) til NRK.

Ingen klagemulighet
Kunnskapsminister uttrykker sin skuffelse ovenfor NRK .

- Jeg er bekymret hvis det er sånn at stadig færre timer koster like mye. Det tror jeg vil føre til at en del foreldre ikke synes det er verdi pengene, sier hun.

På spørsmål om foreldre har noen klagemuligheter svarer hun at det ikke finnes noen formell klagemulighet, men hun tipper at temaet blir heftig diskutert i lokalvalgkampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere