*Nettavisen* Nyheter.

Shabana: - Lar meg ikke kneble

- Jeg er opprørt, men lar meg ikke kneble, sier Shabana Rehman om skuddene mot familiens restaurant på Grünerløkka i natt.

24.08.05 22:26

MOLDE (TV 2 Nettavisen): - Jeg er opprørt, og det er en alvorlig voldshandling. Dette er politianmeldt og jeg håper og har tillit til at politiet finner ut hvem det er som har gjort det, sa komikeren da hun kom av flyet i Molde, der hun i ettermiddag opptrådte på Bjørnson-festivalen.

Fra scenen i Molde kom hun med littærere betraktninger om sin far. Hun sa også at hun syntes det var tungt å stå på scenen på en dag som denne.

Festivalledelsen hadde på forhånd skjerpet sikkerheten rundt Rehman.

- Shabana er redd, og for at hun skal føle seg sikker vil vi sørge for at det er et sikkerhetsopplegg her, sa festivalsjef Gro Kvanvig i Bjørnsonfestivalen til TV 2 Nettavisen tidligere i dag.

Ytringsfrihet
Før opptredenen fortalte Rehman at familien tar skyteepisoden svært tungt. Det var klokken 04.10 i morges at det ble avfyrt minst 16 skudd mot familierestauranten Rehmans på Grünerløkka. Restauranten eies av søsteren til Shabana Rehman.

- Familien er veldig opprørt, alle sammen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Tror du det er noen sammenheng med din opptreden i Haugesund?

- Det kan jeg ikke si noe om nå. Jeg må snakke med politiet, og hvis det er en sammenheng, er det også alvorlig. For meg handler det jeg gjorde i Haugesund om ytringsfrihet, og den gjelder for alle, uansett om man er journalist, filmregissør eller komiker, sier hun.

- Vil du la deg kneble av dette?

- Absolutt ikke. Jeg syns ingen i dette landet burde la seg kneble.

Delte reaksjoner
Det var under åpningen av filmfestivalen i Haugesund at Shabana først kysset kulturminister Valgerd Svarstad Hauglandd før hun trakk ned buksa og viste rumpa til publikum. Reaksjonene var delte etter stuntet. Noen mente Rehman hadde gått for langt.

- Jeg tror det er ganske åpenlyst at det henger sammen med stuntet. Det virker i alle fall slik, i og med at det kommer like etter dette stuntet. Det virker åpenbart at det er en sammenheng, sa Shabanas bror, Shakil Rehman, til Dagbladet.no tidligere i dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.