Shaimaa får komme tilbake til Norge

OPPLEVER BOMBEANGREP: Shaimaa og familien måtte rømme fra bombene. Her sitter 11-åringen ved siden av et bombekrater.

OPPLEVER BOMBEANGREP: Shaimaa og familien måtte rømme fra bombene. Her sitter 11-åringen ved siden av et bombekrater. Foto: Privat

Elleve år gamle Shaimaa og hennes familie har fått oppholdstillatelse i Norge og kan dermed reise fra krigen i hjemlandet Jemen.

10.07.15 23:34

– Jeg har snakket med (moren) Afrah, og hun sa bare «Takk og pris, takk og pris», sier Naciye Öztürk, leder for støttegruppen til familien, til Bergens Tidende.

Shaimaa har ennå ikke fått beskjeden fordi det er sent på kvelden i Jemen.

Sammen med to søsken og sin høygravide mor ble Shaimaa Yusuf uttransportert til Jemen i november i fjor – etter sju år i Norge.

LES OGSÅ: Shaimaa (11) var tre år da hun kom til Norge. Nå rømmer hun fra bombene i Jemen

Fredag kom nyheten om at Utlendingsnemnda (UNE) har fattet et nytt vedtak i saken, og dermed får Shaimaa og resten av hennes familie oppholdstillatelse i Norge.

– Nemnda har anerkjent av barnas behov og tilknytning til Norge går foran andre hensyn, sier advokatfullmektig Vera Vikki, som har representert familien fra Jemen.

Öztürk fikk beskjed om vedtaket via advokaten rundt kl. 21.

– Jeg må si at tårene renner nå. Gleden kan ikke beskrives. Det er lenge siden jeg har vært så lykkelig. Afrah vil takke hele Norge for støtten familien har fått, sier Öztürk.

Hun forteller at det foreløpig er snakk om ett års oppholdstillatelse.

– Men jeg er sikker på at det vil ordne seg etter den tid, sier Öztürk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.