RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sharif kjøpte Kollentårnet

Sist oppdatert:
Men dekkongen vet ikke helt hva han skal med det.

Oslo (NTB): Toppen av det historiske Holmenkollen-tårnet, den såkalte diamanten, ble søndag solgt på nettauksjon for 270.000 kroner.

Auksjonen på det internasjonale auksjonsnettstedet eBay ble avsluttet klokken 16.30 søndag ettermiddag. Det ble lagt inn 53 bud, og to budgivere kjempet om å stikke av med paviljongen på toppen av tårnet av den historiske hoppbakken.

- Må bli i Norge
Ifølge VG Nett var det Tommy Sharif som kjøpte tårnet, men han vet ikke helt hva han skal med det:

- Jeg har ikke helt bestemt meg. Det viktigste for meg var å sikre at vi får beholde dette nasjonalklenodiet i Norge, sier Sharif til VG Nett.

«Diamanten» ble skilt fra resten av ovarennet i forbindelse med at den gamle hoppbakken ble revet. En ny og mer moderne bakke skal nå reises isteden.

Paviljongen er fylt med tegninger og autografer fra mange av de største skihopperne gjennom tidene. Selgeren, det danske entreprenørselskapet NKR Riving, kaller «Diamanten» et ekte samlerobjekt som er i grei stand og som kan brukes på mange forskjellige måter.

270.000 kroner
– Rik mulighet til å imponere dine venner, kolleger eller forretningsforbindelser. «Diamanten» er klar for et nytt hjem, så by på «Diamanten» i Oslos kongekrone Holmenkollen, heter det i annonseteksten.

Vinnerbudet lå på 37.300 dollar, eller om lag 270.000 kroner.

Auksjonen ble startet 27. november. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere