*Nettavisen* Nyheter.

Shimon Peres tatt imot av kongen

H.M Kongen og kronprinsesse Mette Marit tar imot Israels President Shimon Peres som er på offisielt statsbesøk i Norge. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Israels president Shimon Peres ble høytidelig tatt imot på Slottsplassen mandag formiddag.

12.05.14 11:18

Peres ankom Gardermoen søndag. Mandag formiddag ble statsbesøket offisielt innledet med en velkomstseremoni på Slottsplassen.

Israelske flagg vaiet om kapp langs Karl Johan, og på Slottsplassen ble Israels statsoverhode møtt med all den pomp og prakt Norge har å oppvise. Kong Harald, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit hilste Peres velkommen, mens Nobelkomiteen sto oppmarsjert langs den røde løperen foran Slottet for å hilse den tidligere nobelprisvinneren.

En gruppe skolebarn viftet med israelske flagg, og Shimon Peres tok seg tid til å hilse raskt på dem.

Etter mottakelsen blir det offisiell fotografering i Fugleværelset på Slottet. Deretter skal Shimon Peres møte pressen. Som ved alle statsbesøk, skal det legges ned krans ved nasjonalmonumentet ved Akershus. Mandag ettermiddag møter Peres stortingspresident Olemic Thommessen før det er gallamiddag på Slottet.

Det er første gang et statsoverhode fra Israel besøker Norge. Mandag ettermiddag er det varslet en større demonstrasjon foran Stortinget. 24 partier og organisasjoner har undertegnet et opprop mot Peres' besøk.

– Et signal om at Norge anerkjenner Israels okkupasjonspolitikk og velger å se bort fra deres grove brudd på folkeretten, heter det i oppropet som blant annet er undertegnet av SV, Rødt, AUF, Handel og Kontor, Palestinakomiteen og Norsk Folkehjelp. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.