RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shopping gjør nordmenn gladere

Sist oppdatert:
Annenhver nordmann bli lykkeligere av å kunne kjøpe hva de vil. Men Laila Dåvøy advarer mot å shoppe oss til gjeldsslaver. Si din mening!

Det er en undersøkelse MMI har foretatt for Postbanken i forrige uke som viser at svært mange nordmenn storkoser seg når de kan bruke penger, skriver Dagsavisen.

SI DIN MENING:
Blir du i godt humør av å shoppe?
Ja, det er herlig!
Nei, jeg hater butikker!

Se resultat

Å ha muligheten til å kunne kjøpe hva man vil spiller en ganske stor rolle for lykkefølelsen hos 37 prosent av oss. For ni prosent spiller det en meget stor rolle. Kun 13 prosent mener det ikke spiller noen rolle.

Finansminister Per-Kristian Foss har forståelse for at shopping spiller en rolle for hvor lykkelige vi er:- Det betyr ikke at all lykke ligger der, men jeg skjønner svaret. Friheten fra å ha dårlig råd skjønner jeg kan betegnes som lykke. Men man skal være forsiktig med å si at all lykke ligger i materiell frihet, sier han til Dagsavisen.

Samtidig advarer barne -og familieminister Laila Dåvøy mot overdreven julehandel.
Lavere rente gir folk bedre råd, men statsråden er redd for at mange kan få økonomiske problemer når renten stiger igjen, sier hun til Aftenposten. Det som bekymrer Dåvøy mest, er alle tilbudene om lettvinte, men svært dyre forbrukslån.

- Jeg blir mer og mer bekymret. Penger er blitt så lett å få tak i at altfor mange lar seg friste. Det er blitt 35 prosent flere gjeldsofre under gjeldsordningsloven de siste tre månedene enn på samme tid i fjor. Det er enormt mye, sier Dåvøy til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere