RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Sykehuset Østfold, Fredrikstad.
Sykehuset Østfold, Fredrikstad. (Foto: Scanpix)

Siamesiske tvillinger døde

Sist oppdatert:
Rikshospitalet opplyste fredag at de to siamesiske tvillingene er døde. Tvillingene ble født tirsdag på Sykehuset Østfold.

De to siamesiske tvilling-jentene som i de siste dagene har vært innlagt til medisinsk utredning ved barneklinikken på Rikshospitalet, døde fredag klokken 11.35.

Tvillingene ble født på Sykehuset Østfold (bildet) tirsdag, og overført til Rikshospitalet dagen etter. Der har man gjort omfattende undersøkelser for å finne ut hva som kunne gjøres for tvillingene.

Umulig å skille
Disse undersøkelsene viste at barna delte et felles hjerte, som hadde alvorlige misdannelser. Deres lungekapasitet var slik fordelt at de var gjensidig avhengig av hverandres pusteevne, opplyser Rikshospitalet.

Ifølge VG ble søsknene født med to ben og to armer, men dette er ikke bekreftet av legene.

- På bakgrunn av undersøkelsene ble det dessverre klart at det ikke fantes noen kirurgiske muligheter for å skille dem fra hverandre, verken for å redde begge eller kun den ene, står det i pressemeldingen fra Rikshospitalet.

Ønsker å være i fred
Foreldrene ønsker ikke at ytterligere detaljer om undersøkelsene eller behandlingen skal offentliggjøres. Sykehuset vil be om respekt for deres ønske om å få være i fred med sin sorg.

Sykehuset Østfold har beklaget overfor foreldrene at opplysninger om fødselen lekket ut i media. Ved sykehuset har det blitt tatt svært alvorlig at ansatte har brutt taushetsplikten ved å gjøre fødselen kjent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere