RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sier ja til homo-ekteskap

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Nestleder i KrF Inger Lise Hansen vil både endre partiets Israel-politikk og tillate borgerlige homofile ekteskap.

Stavanger (NTB): Hun ønsker en kristendemokratisk modernisering av partiet og en omlegging av den politiske kursen i liberal retning.

- Jeg tror vi må forandre oss for ikke å lide samme skjebne som Venstre, sier Inger Lise Hansen til Aftenposten.

Hun gjør det klart at hun er forberedt på kritikk av sitt syn fra konservative deltakere på KrFs lokalpolitikerkonferanse i Stavanger, som avsluttes søndag.

Ved stortingsvalget i fjor fikk KrF 5,5 prosent av stemmene. Hansen tror et åpent og raust KrF vil få økt oppslutning og at det er realistisk å håpe på 10-15 prosent.

Hun ser for seg en endring av Israel-politikken som innebærer å si nei til muren på Vestbredden og å droppe forslaget om å flytte den israelske ambassaden til Jerusalem.

Også på flere andre områder ønsker Hansen ny kurs. Hun tar til orde for vinmonopol i alle norske kommuner og fjerning av kravet om at partimedlemmer må være bekjennende kristne.

- Det er håpløst med troskrav i et moderne, kristendemokratisk parti. Det avgjørende er om man er enig i vårt kristne verdigrunnlag, sier Hansen.

Overfor Dagbladet bekrefter hun at samarbeidet med partileder Dagfinn Høybråten til tider har vært preget av politisk uenighet.

- Vi tåler begge en fight, så vi klarer oss fint, understreker Hansen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere