*Nettavisen* Nyheter.

Sier ja til KrF-kaffe

SV-leder Kristin Halvorsen tar i mot KrF-leder Dagfinn Høybråtens kaffeinvitasjon, men gjør det samtidig klart at kaffe ikke løser verdistriden mellom dem.

11.08.05 16:01

- Jeg snakker gjerne med Høybråten, sier Halvorsen til TV 2 Nettavisen.

Torsdag sa SV-lederen at Dagfinn Høybråten «gjør Norge til et trangere samfunn» og at han «krymper folk» ved å få dem til å føle seg mindreverdige.

Høybråten svarte med å invitere Halvorsen på en kopp kaffe gjennom TV 2 Nettavisen.

Selv om SV-lederen nå takker ja til kaffen, gjør hun det klart at hun ikke vil gi seg på at KrF og SV har totalt forskjellige verdier.

Ikke personangrep
- Dette er ikke et personangrep, det handler om politikk. Jeg har ikke noe trøbbel med å snakke med med Høybråten. Jeg vil møte ham mange ganger under valgkampen, sier Halvorsen og fortsetter:

- Jeg vil ikke gi meg på at vi trenger et mer romslig samfunn. KrFs kjernepolitikk er blant annet å nekte homofile rettigheter.

Fordømmende
i intervjuet med Dagbladet hevder Halvorsen at Dagfinn Høybråtens løfter om valgfrihet dekker over at han ikke vil gi homofile de samme rettighetene som heterofile har.

- Jeg tror mange får en følelse av at Høybråtens valgfrihet bare gjelder kristne, heterofile kjernefamilier som verken røyker eller drikker, hevder Halvorsen, som mener Høybråten har beveget seg bort fra den inkluderende linjen forgjengeren Valgerd Svarstad Haugland og Jon Lilletun står for.

- Han framfører sitt budskap med en klarere fordømmelse, hevder hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag