*Nettavisen* Nyheter.

Sier ja til nytt OL

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

Seks av ti nordmenn mener Norge bør søke om å få arrangere OL i 2014, men flertallet vil ha reprise på Lillehammer. Og i Tromsø har motstanderne begynt å røre på seg. Hva syns du?

07.01.04 22:57

Bildene fra Lillehammer-OL minner oss om suksess, det er nok også det som har gitt oss mersmak på å arrangere OL her i landet. For ti år etter at OL-ilden forsvant fra Lillehammer, ønsker 63,5 prosent av befolkningen OL velkommen til Norge i 2014. Det viser en måling TNS Gallup har gjort for TV 2 Nyhetene onsdag kveld. 29,5 prosent ser helst at Norge ikke søker om å få arrangere OL.

Optimister i Nord
Det er i Nord-Norge folk er mest positive til å sende en ny OL-søknad. I alle deler av landet er det flertall for å søke, men i Oslo er stemningen mer laber enn i resten av landet.

- Det er god norgesreklame, jeg synes absolutt vi bør legge et OL til Nord-Norge, sier Lars Erik Vollebek som TV 2 i ettermiddag traff på gata i Oslo.

Lisa Peters synes derimot at det er for tidlig.

- Jeg synes de kunne ha ventet, sier hun.

Vil ha reprise
Selv om det nå er Tromsø som er norsk idretts kandidat til å arrangere OL i 2014, ønsker flertallet av de spurte, 49,5 prosent, en OL-reprise på Lillehammer. 41,5 prosent vil ha Tromsø som Norges nye olympiaby.

Det er bare i Nord-Norge det er flertall for Tromsø som OL-by, viser målingen, som er gjort blant et landsrepresentantivt utvalg på 1007 personer.

Ønsket om et nytt OL på Lillehammer er sterkest i OL-området fra 1994, på indre østland.Men det er også flertall for Lillehammer i alle andre deler av landet enn de tre nordligste fylkene.

- Fest for fiffen
Ikke alle jublet da idretts-Norge gikk for Tromsø som OL-by i går.

- Når media sier det var folkefest i Tromsø i går, er det blank løgn. Det var fiffen som åpnet ølkranene og festet. Vi andre satt hjemme og klødde oss i hodet og tenkte på hvordan vi skal få stoppet dette, sier Mads Gilbert til TV 2 Nyhetene.

Nå lanserer han Kysten mot OL, ei tverrpolitisk aksjonsgruppe som skal ivareta vanlige folks interesser.

- De fleste vanlige folk sier «la oss få orden på skole, helsetjenester og offentlig sektor». La oss ikke bruke penger på denne 14 dagers festen for de rike, sier Gilbert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag