RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sier nei til Jensens drøm

Sist oppdatert:
Velgerne sier nei til Siv Jensens invitt til et bredt borgerlig samarbeid. Og nå er også Siv Jensen i ferd med å gi opp prosjektet.

På Fremskrittspartiets landsstyremøte i slutten av oktober inviterte partiformann Siv Jensen til et borgerlig Soria Moria-samarbeid. Oppskriften på hvorfor de rødgrønne vant valget i 2005, var nemlig nettopp viljen til å finne en samlet løsning, mente Jensen.

Invitten ble ikke tatt på alvor, verken av Venstre-leder Lars Sponheim eller KrF-leder Dagfinn Høybråten. Også velgerne vender Siv Jensens initiativ ryggen. Det viser en måling TNS Gallup har gjort for TV 2.

Les også: Siv frir til Lars

Under 30 prosent st øtte
Selv i Fremskrittspartiet støtter bare en av to velgere partilederens forslag om en borgerlig storkoalisjon. I Høyre sier 56 prosent ja, mens under 20 prosent av velgerne i KrF og Venstre er positive. Totalt er under 30 prosent av de borgerlige velgerne for forslaget fra Siv Jensen.

Målingen er tatt opp blant 902 spurte i uke 44.

Mot høyre
Siv Jensen mener veien nå må gå mot Høyre.

- Venstre og KrF har avslått. Det er Høyre og Fremskrittspartiet som står igjen. Da må vi gjøre det klart om vi ønsker å være et alternativ, og ønsker vi må vi også fortelle velgerne det, sier hun til TV 2 Nyhetene.

Men partileder Erna Solberg sier tvert nei til å gå i tospann med Siv Jensen.

- Vi har valgt, og vi har valgt fire partier. Det er det valget som er realistisk for i det hele tatt å få en annen regjering etter valget i 2009, en regjering som ledes av borgerlige partier, og ikke Arbeiderpartiet, sier hun til TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere